CHP'DEN BELEDİYEYİ ALIRKEN YÜZ KARASI MIYDIK?

 CHP

Cengiz Arıkan, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'un açıklamalarına cevap verdi.

Yenipazar’ın Ak Partili eski belediye başkanı Cengiz Arıkan, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş’un açıklamalarına cevap verdi. Arıkan, Kurtulmuş’un seçim değerlendirme toplantısında Yenipazar ile ilgili açıklamalarına karşılık, “Sizler maalesef halkın seçtiğinin yanında değil kendinizin seçtiğinin yanında oldunuz” dedi. “CHP’den belediyeyi alırken yüz karası mıydık?” diye soran Arıkan, çok çarpıcı iddialarda bulundu.

Yenipazar eski belediye başkanı Cengiz Arıkan, Bilecik Sakarya Gazetesine yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“ Sayın il başkanı; Halkımız kimin yüz karası olduğunu gayet iyi biliyor. Eğer ki ilçe teşkilatlarındaki sorunlara zamanında ve hakkaniyetle müdahil olsaydınız bu günkü durumlar olmayacaktı. Özellikle küçük nüfuslu İlçelerde, isimlerini vermek kaydıyla memurlar siyaset yapıyor, daire müdürü olan bir memur bir partinin ilçe başkanı gibi demeçler veriyor ve siyaset yapıyor, ilçede öğretmenlik yapan bir zat ilçe başkanımızı tehdit ediyor, bunları engelleyin dedik, hiçbir şey yapmadınız ve yapmıyorsunuz. Sizler maalesef halkın seçtiğinin yanında değil kendinizin seçtiğinin yanında oldunuz.

2009 yılı mahalli idareler seçimlerinde CHP’ den Belediye Başkanlığını alırken, Yüz karası mıydık? 1000 nüfuslu ve geliri olmayan sadece İller Bankası’ndan gelen paylarla (bununda % 40 geçmişten gelen borçlara kesilen) maaşlarını zar zor ödeyebilen bir belediye iken, 2009- 2014 dönemimizde yapılan yatırımları siz pek takip etmemiş olabilirsiniz. Çünkü siz mevcut başkanların yerine aday aramakla ve muhalefete şirin gözükmekle kamuoyu oluşturdunuz. Eğer Yüz karalığı beş senelik süreçte, bu bütçeyle; sayısal haritalarını ve imar güncellemesini yenileyen, hiç alt yapısı yokken 15.000 metre kanalizasyon alt yapısının tamamını hibe olarak Yenipazar’a kazandıran, 1987 model bir İtfaiye aracı ile hizmet verirken Maliye Bakanlığımız tarafından hibe edilen 170.000 TL ile sıfır tam donanımlı bir İtfaiye aracının İlçemize kazandırılması ve tamamen şahsi gayretlerimizle, özel bir yatırımcı kuruluşun 40- 50 kişi çalıştıracak ve İlçemize nüfus ve sıcak para girişini sağlamak ve aynı oranda ilçemiz dahilinde bir yatırımın yapacak olması, 5000 dönüm araziyi cazibeli ve kapalı boru sistemiyle sulayacak bir göletin dönemimizde hızlandırılıp bitirilerek hizmete girmesi ve dedelerimiz ve babalarımız zamanında konuşulan ve bizim dönemimizde bize nasip olan Sürüm Deresi yolunun ihalesi ve yapımının başlaması yüz karalığı ise bizler bu taktiri saygıdeğer halkımıza ve kamuoyuna bırakıyoruz.

Bizler 2009’dan sonra yapılan referandum ve seçimlerdeki özellikle bölgelerimizdeki oy oranlarının artışını yine kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Halkımız özellikle son seçimlerde bizleri suçlayan, parti yöneticilerinin adaylar konusunda ne dolap ve düzenler çevirdiğini gayet iyi biliyor. Bizler Ak Partili olmaktan ve genel başkanımız ve Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda ve hedefleri doğrultusunda çalışmaktan gurur ve onur duyduk ve bu yolda mücadelemize devam edeceğiz.”

Ahmet Meşe

Sakarya Gazetesi



Bilecik

28.04.2024

  • İMSAK 04:21
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 13:03
  • İKİNDİ 16:51
  • AKŞAM 19:59
  • YATSI 21:28

EMEKLİ ÖĞRETMEN ALİ IŞIKSALAN VEFAT ETTİ

KATRAN KÖYÜ'NDEN ALİ CEYHAN VEFAT ETTİ

DEREKÖY MUHTARI CEMAL AKMEŞE VEFAT ETTİ

ERGÜN ÜNAL VEFAT ETTİ

NAZMİYE KAYA VEFAT ETTİ

İSMAİL AYDOĞDU VEFAT ETTİ

FECİ ÖLÜM YANARAK CAN VERDİ

MUHSİN SERTKAYA VEFAT ETTİ

MEHMET SELVİ VEFAT ETTİ

MUSTAFA KAYA (TÜFEKÇİ) VEFAT ETTİ